Posts Tagged ‘Junior Fire Marshall’

The Junior Fire Marshall Quiz by the US Fire Administration

Saturday, March 1st, 2014

Be a Junior Fire Marshall! Be safe and help your family be safe from home fires. Ask a family member to help you take this quiz from the US Fire Administration for Kids. Circle the right answer.

Quiz:

Smoke alarms need brand new batteries at least:
a. Once a month
b. Once a year
c. Once every two years
d. Once every ten years

When escaping from a fire:
a. Take time to find your favorite toys
and pets.
b. Get out fast.
c. Hide.
d. Call 9-1-1.

Heaters are hot so be sure to:
a. Ask an adult to turn them on and off for you.
b. Turn them on and off yourself.
c. Leave them on all the time.
d. Place wet clothes to dry over them.

A working smoke alarm can warn you early to escape
when a _____ happens.
a. Fire
b. Thunderstorm
c. Flood
d. Earthquake

You should plan to have __________ escape routes
from each room in your home.
a. Zero
b. One
c. Two
d. Three

Electricity can be very dangerous. Never play with:
a. A pocket video game
b. A television remote control
c. Electrical cords, outlets or wall sockets
d. A flashlight

Smoke alarm batteries need to be __________
once a month to make sure they are working.
a. Cleaned
b. Shined
c. Disconnected
d. Tested

Call 9-1-1 or the fire department only if:
a. You need a ride home from school
b. There is a scary thunderstorm
c. There is an emergency
d. You have a question about fire safety

Only ______ can use fire safely.
a. Kids
b. Kids and adults
c. Teenagers
d. Adults

If you see matches or lighters in a room:
a. throw them away
b. tell a grown-up right away
c. hide them
d. pick them up

The Junior Fire marshal quiz
answers: 1) b 2) b 3) a 4) a 5) c 6) c 7) d 8) c 9) d 10) b

Be sue to check out the US Fire Administration for kids at www.usfa.dhs.gov/kids/html/marshal/

Time to Test Your Fire Safety Smarts

Friday, January 18th, 2013

The “Can Do” Kids took the Junior Fire Marshal Quiz, from the US Fire Administration for Kids and did very well!

Boys and girls it’s time to take the Junior Fire Marshal Quiz. Ready? Set? Go!

fire safety quiz

 

 

1. Smoke alarms need brand new batteries at least:
a. Once a month
b. Once a year
c. Once every two years
d. Once every ten years

2. When escaping from a fire:
a. Take time to find your favorite toys
and pets.
b. Get out fast.
c. Hide.
d. Call 9-1-1.

3. Heaters are hot so be sure to:
a. Ask an adult to turn them on and off for you.
b. Turn them on and off yourself.
c. Leave them on all the time.
d. Place wet clothes to dry over them.

4. A working smoke alarm can warn you early to escape
when a _____ happens.
a. Fire
b. Thunderstorm
c. Flood
d. Earthquake

5.You should plan to have __________ escape routes
from each room in your home.
a. Zero
b. One
c. Two
d. Three

6. Electricity can be very dangerous. Never play with:
a. A pocket video game
b. A television remote control
c. Electrical cords, outlets or wall sockets
d. A flashlight

7. Smoke alarm batteries need to be __________
once a month to make sure they are working.
a. Cleaned
b. Shined
c. Disconnected
d. Tested

8. Call 9-1-1 or the fire department only if:
a. You need a ride home from school
b. There is a scary thunderstorm
c. There is an emergency
d. You have a question about fire safety

9. Only ______ can use fire safely.
a. Kids
b. Kids and adults
c. Teenagers
d. Adults

10. If you see matches or lighters in a room:
a. throw them away
b. tell a grown-up right away
c. hide them
d. pick them up

The Junior Fire marshal quiz  answers: 1) b 2) b 3) a 4) a 5) c 6) c 7) d 8) c 9) d 10) b